Wining & dining in de Algarve

Rei das Praias Restaurant Algarve Garnalen

De Algarve is sinds 1980 officieel aangewezen als “preferred wine-area” en het is ook de Algarve waar de Negra-Mole, Crato-Branco, de Trincadeira, Aragonez, Castelao, Siria, Muscatel en Arinto-druiven in gezamelijkheid zorgen voor een groot aantal zeer goede wijnen. De gecombineerde  klimaat- invloed van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee doen hier de rest.

Restaurants in de Algarve zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er vele plaatsen waar heerlijk kan worden genoten van traditionele gerechten , maar er zijn ook in totaal 8 restaurants met één of meer Michelin-sterren.  In het bezit van twee sterren zijn “Vila Joya” in Albufeira en   “the Ocean” in Vila Vita Parc  in Porches. Verder zijn “Sao Gabriel” en “Leis” in Almancil, “Bon Bon” in Carvoeiro, “The Willie’s” in Vilamoura,  “The Vista” in Praia da Rocha en “The Gusto” in Hotel Conrad / Quinta do Lago de restaurants met één ster.

De Algarve kent een onmetelijk omvangrijk culinair landschap waar aan de ene kant de ’s morgens gevangen verse  vis, gegrild op de kade-barbecue en aan de andere kant de hoogstandjes van de topchefs de begrenzingen zijn. Bestel daarbij één van de top Algarviaanse wijnen en maak zo je culinaire uitstapje tot een onvergetelijke herinnering.

 

Tip van de week:

Restaurant Rei das Praias, Ferragudo

In 1976 heeft de vader van de huidige eigenaar Luis de tegenwoordigheid van geest gehad om een vergunning bij de gemeente aan te vragen om op het fenomenaal mooie Praia Caneiros een strandtent te mogen runnen.  Luis heeft dit plekje inmiddels uitgebouwd tot een “high quality” visrestaurant. Er is altijd een ruime selectie aan verse vis en ook de keuze aan goede wijnen en  champagnes is overweldigend. In de maanden juni, juli, augustus en september worden op vrijdagavond strandfeesten georganiseerd, waar de zowel toeristen als de lokale bevolking akte de presence geeft. Op het dak van het restaurant is sinds vorig jaar een gezellige loungebar geopend met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan

Menu-tip:

  • Clams & fried shrimps in olive oil, garlic and pepper
  • Seebass ( Robalo) from the grill